Liiton Woima

Liiton WoimaElokuva-alan jalkapalloturnaus järjestettiin 3.10. Finnair Stadionilla, nyt toisen kerran. Suomen elokuvantyöntekijöiden liiton joukkue, Liiton Woima, puolusti mestaruutta. Sen lisäksi mukana olivat tuottajien The Producers, Suomen näytelmäkirjailijaliiton FC Manus ja Suomen elokuvaohjaajaliiton Les Auteurs. Itse kuulun kaikkiin kolmeen liittoon, mutta Liiton Woiman ringissä olen ollut pari vuotta eikä sieltä lähdetä pois edes isolla puntatukulla.

Kapteenin ominaisuudessa kirjoitin pelaajille loppulausunnon turnauksesta:

”Nyt kun on nukkunut yön yli, takareiden kivut alkavat vähitellen helpottaa. Hyvä, että tajusin vähentää omia minuuttejani kentällä, sen verran kipeältä tuntui ja se näkyi väistämättä peliotteissakin.

Mutta nyt on myös tottunut ajatukseen, että pokaali täytyy ensi vuonna hakea takaisin %&#!? tuottajilta. Tämä ei jää tähän.

Ottelun jälkeisessä ”urheiluruudun” haastattelussa tulin pikaisesti analysoineeksi, että pieni kenttä ei ehkä ollut meille eduksi ja että puolustus-keskikenttä –akselissa oli parantamisen varaa. Olisi ehkä myös voinut sanoa, että avoin keskikenttä vaati turhan paljon raatamista puolustuksen ja hyökkäyksen välillä ja teki puolustuksen kovin haavoittuvaiseksi. Luonnollisesti kolmen tärkeän pelaajan viime hetken poisjäänti väistämättä heikensi joukkuetta.

Mutta tappio finaalissa oli kuitenkin pienin mahdollinen eikä sitä kannata jäädä surkuttelemaan. Koko joukkue taisteli, kaikki tekivät parhaansa. Emmekä me kaatuneet saappaat jalassa. Meillä oli nappikset.

Maalivahti piti meidät pystyssä, puolustus uhrautui henkensä kaupalla ja hyökkäys painoi päälle kuin yleinen syyttäjä. Tulos ei ollut lainkaan huono!

Liiton Woima – FC Manus 2-2

Liiton Woima – The Producers 1-2

Liiton Woima – Les Auteurs 5-2

Finaali: Liiton Woima – The Producers 2-2 (rp. 3-4)

Katse siis kohti tulevaisuutta ja hyviä pelifiiliksiä.

Itse olen pelannut Liiton Woiman paidassa nyt pari vuotta. Turnausten alla kosiskelupostia tulee niin Näytelmäkirjailijaliitolta kuin SELOltakin, joiden jäsen myös olen. On kuitenkin selvää, että meidän joukkue kulkee eri tasolla: säännölliset yhteiset pelit parantavat joukkueen henkeä ja pelituntumaa, vaikka taidot eivät välttämättä enää kehity loputtomiin. Siksi aion jatkossakin pysyä Liiton Woiman pelaajana.

Eikä vähiten siksi, että ”Liitossa on roimaa, pelimiehen Woimaa”!

(naiset älköön pahastuko riimityksen yksipuolisuutta…)”

Liiton Woima 3.10.2007:

Ville Suhonen (kapteeni)
Jorma Höri (maalivahti)
Minna Frii
Mikko Kallinen
Pietari Koskinen
Juha Laaksometsä
Matti Lahtinen
Markus Lintu
Jani Lipponen
Mika Taanila
Lauri Tamminen
Pirkko Tiitinen
Ville Väänänen

Captain Ville